Retete Oua 

Oua puisori

Ingrediente: Oua, pasta de ficat, unt, sare, sos alb sau de maioneza, zahar ars, piper, migdale, salata ruseasca.

Mod de preparare: Se aleg oua mai tari, se fierb, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Se taie putin la capatul mai gros, in asa fel ca fiecare ou sa stea in picioare putin aplecat inainte. Prin aceasta taietura se scoate cu atentie galbenusul, umplandu-se spatiul ramas cu pasta de ficat.

Galbenusurile scoase se dau prin sita. Jumatate din cantitate se pastreaza pentru ornament, iar cealalta jumatate se amesteca cu o cantitate egala de unt, se sareaza si se freaca bine.

Se scobesc putin varful fiecarui ou si cu aceasta pasta se umplu scobiturile si se inalta putin imitand gatul puisorului.

Apoi se modeleaza in continuare, din aceeasi pasta, o parte mai groasa si rotunda, imitand capul. Pe o latura si pe cealalta a oului se modeleaza tot cu pasta cate o aripa si la urma codita.

Pentru modelat se foloseste un cornet de celofan, cu varful taiat ceva mai inalt. Aripioarele se modeleaza cu mana putin tremuranda pentru a le obtine ondulate, iar codita se obtine strangand putin varful cornetului.

Se prepara apoi un sos alb sau de maioneza, colorat putin cu zahar ars, pentru a imita culoarea puilor de gaina.

Se imbraca cu acest sos puisorii si se presara deasupra galbenusul de ou dat prin sita, pentru a obtine aspectul de pui.

Ochii se obtin din boabe de piper, iar ciocul din migdale sau alte seminte asemanatoare.

Se prepara un postament de salata ruseasca, pasta de ficat sau medalioane pentru fiecare puisor in parte, peste care se aranjeaza cu atentie puii.

Share This:

Related posts