Alte Retete Preparate Dulci 

Placinta cu crema de vanilie ( Kremschnit )

Ingrediente: Aluatul frantuzesc 1: 250 g faina, 250g unt, 1/2 lingurita sare. 1 lingura sare, 1 lingura de otet, 1 pahar de apa.

Mod de preparare: Aluatul frantuzesc 1: Se pune faina cernuta intr-un castron, se face o scobitura la mijloc unde se toarna apa, sarea si otetul, care se bat bine, luand cate putina faina pana se face o coca. Pe scandura de aluat presarata cu faina, se lucreaza repede cu mana aceasta coca si se intinde cu sucitorul o foaie dreptunghiulara groasa de un deget. Peste foaie se aseaza untul care trebuie sa fie proaspat si tare. Se intinde cu cutitul peste aluat, lasand marginile aluatul goale. Apoi se impatureste ca un plic, de jos, de la stanga si de la dreapta. Se pune la rece pentru un sfert de ora. Dupa aceea, se intinde cu sucitorul o foaie dreptunghiulara groasa de un deget. Se impatureste de data aceasta in trei parti: de la stanga o data si de la dreapta peste cealalta parte. Se lasa la rece pentru 20 min. Se procedeaza la fel de patru ori, impaturind de fiecare data in acelasi sens, lasand aluatul 20 min la rece. Lucrat in felul acesta aluatul se va desface foi. Se coace la foc tare.

Aluatul frantuzesc 2: 350 g faina, 250 g unt sau margarina, sifon cat se cere, 1/2 lingurinta sare.

Mod de preparare: Aluatul frantuzesc : Se imparte faina in doua; din jumatate de cantitate se face un aluat ca la aluatul frantuzesc 1, numai ca in loc de apa si otet se pune sifon cat cere aluatul ca sa fie potrivit de moale. Ser pune coca pe scandura de aluat, se intinde o foaie dreptunghiulara groasa de un deget. Cu cealalta jumatate de cantitate de faina se amesteca untul, se lucreaza repede ca acesta sa nu se inmoaie si se face o coca. Se intinde o foaie dreptunghiulara de aceeasi marime ca prima, se aseaza peste cealalta, apoi se impatureste ca un plic, se lasa la rece 20 min, se procedeaza de patru ori tot asa ca la primul fel. Din acest aluat se intinde o foaie groasa de un deget, de marimea tavii. Daca tava este mica, se coc doua foi pe rand in tava neunsa. Dupa ce se coace se taie in doua jumatati, se aseaza o foaie pe un platou lung, se unge cu un strat gros de crema de vanilie, iar deasupra se aseaza cealalta foaie coapta. Apoi cu un cutit bine ascutit se taie patrate cu latura de 6-7 cm si se presara abundent cu zahar pudra.

Crema de vanilie: 1 kg lapte, 5 linguri zahar, 5 galbenusuri, 1/2 baton vanilie sau 2 pachetele zahar vanilat, 5 lingurinte faina.

Mod de preparare: Crema de Vanilie: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, se picura laptele cald fiert in prealabil cu vanilia. Se amesteca bine baia de apa sau pe foc moale cu bagare de seama sa nu se faca cocolosi, pana se ingroasa: se lasa sa se raceasca si se intrebuinteaza.

Share This:

Related posts